Köp boken

År 2015 firade jag tioårsjubileum som tidningskolumnist på Åland, vilket jag i ett anfall av storvulenhet bemärkte genom att ge ut ett trettiotal kolumner i bokform. Texterna handlar om hur det gick till när Åland växte in mig, och jag i Åland. De hade varit publicerade i Ålandstidningen och Tidningen Nya Åland förut, men jag lade till korta kommentarer till dem, för att ge bakgrund och sammanhang.

Tillsammans bildar de någon sorts berättelse. En komisk historia om hur en en rotlös storstads­varelse hittade sin egen plats på en märklig granitkobbe mitt ute i havet. Ålandstidningens recensent Gustaf Widén gav den fyra marhällor (vilket, om du inte är ålänning, o käre läsare, betyder fyra av fem stjärnor) och skrev bland annat:

Hancock är ett proffs som vet hur man komponerar texter till en helhet. Här låter han små berättelser som tematiskt binds samman av inflyttarens perspektiv speglas i varandra på ett spännande sätt. (…) Hur perspektivet på tillvaron förändras blir en sorts ledmotiv i kolumnerna. På den åländska landsbygden är det jordnära tankar och handfasta företeelser som räknas. Med självironisk knorr återger han sina praktiska tillkortakommanden med en trilskande motorsåg och de tidiga vintrarnas ständiga eldande för att försöka hålla kylan på avstånd …
Men han skildrar också på ett rörande sätt hur han växer allt starkare samman med sin nya hembygd, hur han omfamnar sin närmiljö och dess människor med kärlek. (…) För det mesta är det en glädje att läsa
En nollåtta på Norrgårds.

Nu kan du köpa denna fantastiska skapelse här! Den är vackert formgiven och illustrerad av Eva-Jo Hancock och innehåller dessutom ett antal fantastiska fotografier av författaren själv. Den är 128 sidor tjock och kostar €24,90 ink moms. Och eftersom jag är ett sånt hygglo bjuder jag på frakten – och signerar boken dessutom!