Goebbels i Vita Huset

Den här trevlige figuren kan vara den farligaste mannen i Amerika. Han har stigit upp från djupet med oanad hastighet, och i lördags blev han mäktigare än både president Trumps underrättelsechef och ordförande för Joint Chiefs of Staff (JCS) – ett råd bestående av stabscheferna vid de fyra försvarsgrenarna under USA:s försvarsdepartement.

Tämligen väl gömt i en promemoria från i lördags meddelades nämligen att Trumps högste politiske rådgivare Steve Bannon tagit plats som ordinarie medlem i det nationella säkerhetsrådet. Samtidigt flyttades både den nationella underrättelsechefen och ordföranden för JCS, den fyrstjärnige generalen Joseph Dunford Jr., ut ur den innersta kretsen.

Vem är då Bannon? Jo, intill sin politiska utnämning chef för den högerextrema ”nyhetssajten” Breitbart News, som upprepade gånger anklagats både för kvinnohat och antisemitism. En kompromisslös ideolog bara en hårsmån utanför de oförklädda vitmaktkretsarna i USA. En man som enligt sin exfru inte ville sätta barnen i en viss privatskola i Florida för att det gick för många judiska elever där.

Kanske hoppades en del att han bara skulle droppa gift i presidentens öra från en mer informell plattform som chefsideolog. Men nix. Nu har karln smugits in i den allra högsta kretsen av militära beslutsfattare, vilket av den tidigare säkerhetsrådgivaren Susan Rice beskrivs som ”stone cold crazy”. Källor uppger för New York Times att det var Bannon som till stora delar låg bakom Trumps pågående försök att bannlysa muslimer – ett dekret som kom så hastigt att The Department of Homeland Security inte ens konsulterades i förväg.

Bannon skällde också självsäkert ut USA:s samlade presskår för ett par dagar sedan och kallade dem ”motståndarlägret”. Hans ordagranna råd till journalister löd: ”Ni borde hålla käften.”

Härlig kille att sitta vid presidentens högra sida va? En hårsmån från Den Stora Röda Knappen …

Det här inlägget postades i Politik, Utrikes. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Goebbels i Vita Huset

  1. ricoSa skriver:

    Es ist die Bedingtheit, weder es ist mehr, noch weniger
    [url=http://choisetop.tumblr.com/]ricoSa[/url]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *